I Ur och Skur Väderlekens förskola

Våra traditioner

På förskolan har vi en del återkommande traditioner. Både firande av storhelger och andra traditioner som är specifika för just Väderlekens förskola.
Här kan ni läsa lite om varje tradition.Påsk

Vi har påskfest utomhus då barnen klär ett träd med färgglada tygremsor. Vi dansar, sjunger och leker lekar. Kanske får vi ett besök av hönan Agda...
Till lunch serveras påskbuffe'.

Midsommar

Vi samlas på morgonen för att gå och plocka blommor. Därefter klär vi midsommarstången, dansar och leker lekar. Vi dukar långbord och äter midsommarmat.

Lucia

Lucia firas också utomhus. De äldre barnen samlas klädda till lucior, tomtar, pepparkaksgubbar/gummor eller annat med jultema och lussar sedan för föräldrar, syskon mfl. När vi lyssnat till barnens sång äter vi hembakade lussekatter, pepparkakor och dricker glögg tillsammans på gården.

Julfest

Vid jul har vi julfest för barn och personal. Vi klär vår en med julpynt och sedan dansar vi och leker. Har vi tur kommer tomten och hälsar på. Därefter går vi in och värmer oss en stund innan det serveras julbord.

Födelsedagar

När vi firar födelsedagar samlas alla i stubbringen. Barnet blir gratulerat med önskelåt och får sitt paket. Till lunch får barnet önska middagsmat och välja bordstablett, tallrik, glas och bestick ur en speciell "födelsedagskorg".

Skrinna

I januari och februari bedriver vi Friluftsfrämjandets skridskoskola för fyra och femåringar.

Lägerskola

Varje år sent på våren åker vi på läger i två dagar med våra fyra och femåringar. Vi bor i lägerstuga, går på äventyr, sover på loft och har det härligt. Vi avslutar vår lägervistelse med en mysig grillkväll tillsammans med föräldrar och syskon.