I Ur och Skur Väderlekens förskola

Skogsmulle

Skogsmulle

I 5-6 årsåldern börjar vi utveckla äventyrspedagogiken mera och barnen rör sig över större ytor och behöver inte längre förflytta sig i en grupp. Barnens motorik har utvecklats till mer flytande rörelser och balansen är god och ofta ”krånglar man till” förflyttandet för att göra det mer spännande. Vi gör allt längre vandringar samt bussutflykter.
Barnen är mycket trygga, vet hur man agerar i naturen och förflyttar sig själva kortare sträckor och vi möts på förutbestämda platser i skogen. Äventyrspedagogiken utvecklas och äventyret får ett mer avancerat innehåll, nu vill barnen ha kunskap.
De stora barnen ser fram emot våren då de tillsammans med två ledare åker på läger tillsammans och får gå på ett äventyr i skogen. Äventyret består av olika stationer där barnen ska samarbeta och lösa olika uppgifter. Allt för att skapa spänning, utmaningar och gruppkänsla. Äventyrsdagen slutar med ett möte med självaste Skogsmulle som ofta har med sig något intressant från naturen att diskutera kring. Ibland stannar Mulle hos oss till fikat också.
På vintern åker vi skridskor med de två äldsta barngrupperna. Friluftsfrämjandets skridskoskola kallas för Skrinna.

PA050241.JPG