I Ur och Skur Väderlekens förskola

Maj

Maj månad och vilken tidig sommar vi fått! Barnen njuter av värmen och att slippa alla tjocka vinterkläder. Det är härligt att bara hoppa i skorna och springa ut.
Den här månaden började med först en bussutflykt till Jägarehus i Häckeberga och sen en tur till Vattenmöllan i Genarp. Barnen är mycket nyfikna på smådjur och insekter så det håvades en hel del. Det blev även lite barfotaspring i vattnet.
Vi hade fixardroput en em då vi tillsammans med barn, föräldrar och syskon fixade på vår gård. Vi grävde ner nya stubbar i vår stubbring, vi målade utesakerna och skapade en ny odlingsplats med nya pallkragar. Ska bli kul att se om det vi sått kommer upp!
Den 24/5 hade vi avslutning i våra skogsgrupper. Barnen fick sina fina terminsmärken, Knopp, Knytt och Mullemärken i metall. De fick även gnuggismärken att fästa på sin termos eller kanske på matlådan. Nu blir det inga ryggsäcksutflykter förrän till hösten igen.
De barn som ska börja skolan till hösten har varit på besök i förskoleklassen. De fick träffa sina nya klasskompisar och sina pedagoger. Spännande och lite nervöst men roligt. Pedagogerna från skolan var även på besök här hos oss. Barnen var mycket glada att få visa sin förskola. Alla spännande ställen på vår gård och sina favoritsaker. Vi kommer sakna våra stora Mullebarn men vi önskar dem lycka till i förskoleklassen!
Sist men inte minst avslutade vi månaden med att åka på läger med de två äldsta barngrupperna till Dörröd. Där levde vi lägerliv med skogsäventyr, pyjamasparty, sovning på loftet, vattenkrig och besök av Skogsmulle.