I Ur och Skur Väderlekens förskola

Väderlekens förskola I Ur och Skur

BARNEN BERIKAS MED LEK, NATUR, MILJÖ, HÄLSA OCH KUNSKAP VARJE DAG!

GE BARNEN EN BRA START I LIVET!
Friluftsfrämjandets unika pedagogik bygger på att låta barn vara barn och uppleva med alla sina sinnen.
Naturen är bästa klassrummet för att ge barn möjlighet till rörelse, spänning, upplevelser och lärande. Här hittar barnen snabbt sin upptäckar- och skaparglädje, utvecklar kunskap att handla efter allemansrätten och att värna om miljön.
Forskning visar att leken utomhus utvecklar barn både socialt och emotionellt. Att använda sig av naturen i lärande väcker lusten och stimulerar hjärnans tillväxt, särskilt i åldrarna 3-6 år. Barn som vistas ute mycket är mer koncentrerade, mindre rastlösa och drabbas minde av infektioner.
Naturen är ett laboratorium, en plats för konstruktion, friluftsliv och rörelse.
Att praktiskt och lustfyllt få uppleva- stimulerar nyfikenhet, självkänsla och ger en djupare förståelse.

Minns du själv hur det var när du var världens bästa gräsgosare, maskmätare eller grengungare?
Varför inte låta ditt/dina barn få uppleva samma äventyr som Du?

Väderlekens förskola ligger i Klågerup, i Svedala kommun. Vi är en enskild förskola för barn mellan 1-5 år, som drivs som ett personalkooperativ. I Ur och Skur är samlingsnamnet på förskolor som är anslutna till Friluftsfrämjandet. Vår personal får pedagogisk utbildning och fortbildning inom I Ur och Skur.

Vi hoppas att ni blivit lite nyfikna på vår pedagogik!
Kontakta oss gärna för ett besök på vår förskola eller för mer information.

PA200017.JPG

Aktuellt

Ny-logga-bla.png

Torsdagen den 27/4 Bussutflykt till Sandvägen i Genarp Medtag matsäck för hela dagen. Grillmöjligheter finns. Samling på förskolan 8.30. Bussen kör från förskolan 8.45 och lämnar Sandvägen 13.00.

Tänk på att ha två olika ombyten med nu när det är kallt ibland och varmare ibland. Så att vi kan klä barnen med rätt ytterkläder för olika väder.

Idag 20/3 har Greta från Litauen kommit till oss för att under en tid (ca mitten av Juni ) träna sig i det svenska språket tillsammans med oss. Hon kommer att vara här mån, tis, ons, fre. Välkommen!

Ryggsäcksdag

Nu är det Knopp/ Knytte/ Mulle verksamhet varje torsdag. Mullebarnen och Knyttebarnen, dvs de barn som är födda 2011, 2012 och 2013 går till dungen och Knoppbarnen, födda 2014 och 2015 har utflykt på gården. Medtag liten fika tex: dryck, frukt eller smörgås. Tänk på att barnen själv ska kunna hantera sin packning. Samling på förskolan 8.45.

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in